Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Biovrt.com promiče povratak prirodi i život u skladu s prirodom, promiče održivi razvoj, očuvanje biološke raznolikosti, te potiče na bavljenje biovrtlarstvom kao načinom života.

 

Ako želiš biti sretan jedan dan – napij se;

ako želiš biti sretan godinu dana – oženi se;

ako želiš biti sretan do kraja života – postani vrtlar.

(kineska poslovica)


Biovrt.com stranica nastala je u studenom 2009. godine, kada su na njoj bili objavljeni prvi tekstovi s opisima biljaka. Početni cilj stranice je bio prikazati razvoj biljaka iz sjemenja, pa sve do faze skupljanja sjemenja s ocvale biljke – nešto što je gotovo nemoguće pronaći u dostupnoj literaturi i enciklopedijama. Tokom vremena, osim biljaka počela sam i više pisati o tehikama koje primjenjujem u vlastitom biovrtu, tako da danas osim opisa biljaka ima i puno opširnijih tekstova o raznim tehnikama biovrtlarenja, kao i aktivnostima udruge koja je osnovana nakon što je nastala stranica.

 

O autorici :

Kao biovrtlarka, vegetarijanka i aktivistica, pokušavam svoj život usmjeriti u skladu s prirodom. Između mene i Prirode uvijek je postojala neka posebna veza i iako sam se bavila raznim stvarima u životu, život me je vratio Prirodi. Moj biovrt mi je nepresušan izvor zdravlja, radosti i inspiracije.

Predsjednica sam udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala sam s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavim od 2006. godine.

Jedan od omiljenih hobija mi je i fotografija koju sam uspješno spojila s vrtlarenjem i pisanjem; sve što raste ili živi na vrtu redovito fotografiram i objavljujem na mojoj stranici. Svojim radom na vrtu pokušavam ne samo uzgojiti zdravu hranu, nego učiti od prirode, i pronaći načine vrtlarenja koji neće biti toliko udaljeni od prirodnih zakonitosti kao što je to u konvencionalnoj poljoprivredi. Težim razumijevanju načina na koji funkcioniraju biosustavi i kako postići maksimalne učinke u vrtu s što manje napora – kako vrtlariti u savezu s prirodnim zakonitostima, a ne boriti se protiv njih. Trudim se očuvati stare sorte cvijeća i povrća, te znanja naših djedova i baka.

Duboko vjerujem u to da svi naši postupci itekako imaju utjecaja na cijeli svijet oko nas. Stoga se trudim biti promjena koju želim vidjeti u ovom svijetu.

 

Silvija Kolar-Fodor

 

Stručni suradnici:

Martina Bogdanić, fitoaromaterapeutkinja, mag.oec

Goran Budić

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići